DAG 1
Oppmøte og lunsj kl. 11:30 - Programstart kl. 12:30
Kl. 12:30 - 12:45
Velkommen og introduksjon
Øyvind Skarholt - Daglig leder airMont
airMonts nye daglige leder ønsker velkommen og gir en kort introduksjon til dagens agenda

12:45 - 13:10
Velkommen til Halden - Norges hovedstad for digitalisering av offentlig sektor - Hvordan tenker vi?
Øyvind Grandahl - Leder Digitalisering, IT og utvikling i Halden Kommune
Halden Kommune deler perspektiver på hvordan digitalisering kan bidra til å frigjøre ressurser, og hvorfor dette er nødvendig for at kommunen også i fremtiden skal kunne levere de tjenestene innbyggerne har behov for.

13:15 - 13:45
Digitalisering og sensorteknologi - fra teori til praksis - Hvilke muligheter ser Bjørnafjorden og hvordan vil de nå disse?
Espen Storum - Brannsjef i Bjørnafjorden
Espen har nylig skrevet en masteroppgave om hvordan sensorteknologi og kunstig intelligens kan styrke framtidens risikobaserte tjenester. Han deler innsikt fra oppgaven, samt egne erfaringer som brannsjef i Bjørnafjorden.

13:45 - 13:55
PAUSE
13:55 - 14:20
“Det svarte hullet” - Hvordan ny data gir ny innsikt
airMont
Fra mørke datahull til målrettet forebygging – slik kan ny innsikt forandre måten vi jobber på.

14:20 - 14:50
Veien frem mot et etablert prosjekt og innbyggeraksept
Røros Brann og Redningstjeneste
Erfaringer fra utrulling av sensorteknologi for å sikre den verneverdige trehusbebyggelsen i Røros.

14:50 - 15:00
PAUSE
15:00 - 15:30
Innovasjon og endring i faget
Jan Espeseth - Feiermester VIBR
Et tilbakeblikk på faget slik det har vært – og en diskusjon om fremtidige prioriteringer, innovasjon, FLFs rolle og hvordan vi kan samle Norges fagmiljøer.

15:30 - 16:00
Fyre med ved - fra teori til praksis
Morten Seljeskog og Franziska Kausch - SINTEF
Vi ser nærmere på samarbeidet med SINTEF som er en viktig kilde til kunnskap og utvikling.

16:00 - 16:05
Kort oppsummering av dagen
Aperitif kl: 17:30
Middag kl:18:00
Du finner mer informasjon HER
DAG 2
Oppstart kl: 9:00
09:00 - 09:30
Anvendt KI
Tore Lie - Smart Innovation
Praktisk bruk av kunstig intelligens.

09:30 - 10:00
Erfaringer så langt
v/Brannvesenet Sør
Brannvesenet Sør deler av sine erfaringer fra et flerårig prosjekt.

10:00 - 10:30
PAUSE
10:30 - 11:00
Konsept og produktutvikling
Henning Skogh - Produktleder, airMont
Vår produktleder snakker om hvordan Chimney Insights og datadrevne innsikter kan støtte og effektivisere brannforebyggernes arbeid i hverdagen, og deler visjoner for fremtiden.

11:00 - 11:30
Avrunding og oppsummering
Lunsj kl: 11:30
Programmet er sist oppdatert 27. oktober 2025
ARRANGEMENT INFO

OM SAMLINGEN
Fra lunsj til lunsj med faglig påfyll og nye perspektiver!
Vi inviterer til to inspirerende dager med innblikk i fremtidens brannforebyggende tjeneste, der moderne teknologi, kunstig intelligens og sensorikk setter retningen. Samlingen gir deg innsikt i hvordan yrket kan utvikle seg – og hvordan vi best kan forberede oss på det som venter.
Vi har satt sammen en spennende miks av foredragsholdere med ulik kompetanse og erfaring. Noen deler innsikt fra egen hverdag, mens andre utfordrer oss og belyser nye perspektiver. Her blir det både kunnskapspåfyll og rom for gode diskusjoner og erfaringsutveksling.
Velkommen til fagsamling for læring, refleksjon og erfaringsdeling du ikke vil gå glipp av!
Lokasjon og overnatting
På historisk grunn – med blikk på fremtiden!
Vi møtes på toppen av Halden, og sjekker inn på Fredriksten Hotell, hvor både samlingen, overnattingen og middagen finner sted.
Hotellet ligger høyt hevet over sentrum, kun en kort og flott spasertur unna, og rett ved finner du også Fredriksten festning med all sin spennende historie.
Overnattingen skjer i hyggelige standard enkeltrom med flott utsikt mot festningen. En deilig frokostbuffet er inkludert, slik at vi kan starte dagen godt rustet for samlingens avsluttende dag.
Mer informasjon om hotellet finner du på fredrikstenhotell.no.

MIDDAG
Fagsamling med en smakfull fortsettelse!
Når den første dagen rundes av, venter en 3-retters middag på Fredriksten Hotell – fylt med lokale råvarer, kortreiste smaker og ekte kjærlighet til maten. All maten lages fra bunnen på hotellets kjøkken, slik at vi kan lene oss tilbake, nyte kvelden og fortsette de gode samtalene – akkompagnert av smaken av Halden.
Husk å krysse av for eventuelle matallergier når du melder deg på, slik at kjøkkenet kan tilrettelegge for deg.
Vi håper å se deg på Fredriksten – meld deg på i dag!
Vi gleder oss til å samle kolleger fra hele landet – med både nye og gamle bekjentskap – til faglig påfyll og gode samtaler. Vi håper å se deg der. Velkommen!
HAR DU SPØRSMÅL - Ta kontakt med Kristian på +47 97 58 88 34 eller send en mail til kbh@airmont.no
Kontakt

